'In beeld | NASA viert 25-jarig jubileum röntgentelescoop met fraaie nieuwe foto's'

In beeld | NASA viert 25-jarig jubileum röntgentelescoop met fraaie nieuwe foto's
Het is deze week 25 jaar geleden dat NASA de Chandra X-ray Observatory lanceerde, een satelliet met een speciale röntgentelescoop. Ter viering van de 25e 'verjaardag' van de satelliet publiceerde NASA 25 spectaculaire nieuwe foto's. NU.nl selecteerde de tien mooiste.

'Astronauten al ruim maand vast in ruimte, onduidelijk wanneer ze terug kunnen'

Astronauten al ruim maand vast in ruimte, onduidelijk wanneer ze terug kunnen
Twee Amerikaanse astronauten die al ruim een maand vastzitten in het internationale ruimtestation ISS, kunnen voorlopig nog niet naar huis. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA voert op aarde testen uit om te weten of ruimtevaartuig Starliner veilig kan terugkeren.

'Een glaasje wijn per dag is niet gezonder dan helemaal niet drinken'

Een glaasje wijn per dag is niet gezonder dan helemaal niet drinken
Uit eerdere wetenschappelijke onderzoeken kwam naar voren dat een kleine hoeveelheid alcohol per dag gezonder zou zijn dan helemaal niet drinken. Maar een nieuwe analyse van wetenschappers uit Canada suggereert dat het toch wat genuanceerder ligt.

'Komodovaranen hebben een laag ijzer op hun tanden die helpt bij de jacht'

Komodovaranen hebben een laag ijzer op hun tanden die helpt bij de jacht
Komodovaranen blijken een laag ijzer op hun tanden te hebben. Dat hebben onderzoekers van King's College en Imperial College in Londen ontdekt. De metalen laag houdt de tanden van de dieren scherp, waardoor ze makkelijk hun prooi kunnen verscheuren en verslinden.

'Haaien voor Braziliaanse kust testen positief op cocaïne'

Haaien voor Braziliaanse kust testen positief op cocaïne
Scherpsnuithaaien die voor de kust van Brazilië zwommen zijn positief getest op cocaïne. Mariene biologen ontdekten dat het cocaïnegehalte in de spieren en de lever van de haaien honderd keer zo hoog was als eerder was vastgesteld bij andere waterdieren.

'Chimpansees reageren net zo snel als mensen in een 'gebarengesprek''

Chimpansees reageren net zo snel als mensen in een 'gebarengesprek'
Chimpansees reageren bijna net zo snel op elkaar als mensen dat doen. Deze apen voeren regelmatig 'gesprekken' met gebaren waarbij er slechts 120 milliseconden verstrijken tussen het ene gebaar en de reactie daarop, blijkt uit nieuw onderzoek.