'Zwart gat katapulteert eenzame ster uit Melkweg'

Zwart gat katapulteert eenzame ster uit Melkweg
Twee sterren die om elkaar draaiden, werden miljoenen jaren geleden geleden van elkaar gescheiden door het zwarte gat in het centrum van de Melkweg, waarna dit gat een van deze sterren ons sterrenstelsel uit katapulteerde. Astronomen uit Australië, Chili, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben dit beschreven in het wetenschappelijk tijdschrift Monthly Notices of the Royal Astronomical SocietyMPGT.

'Uitgestorven reuzenaap blijkt verre familie van orang-oetan'

Uitgestorven reuzenaap blijkt verre familie van orang-oetan
De uitgestorven reuzenaap Gigantopithecus blacki blijkt verre familie te zijn van de hedendaagse orang-oetan, schrijven Chinese, Deense, Franse en Spaanse wetenschappers in het wetenschappelijk tijdschrift Nature. Ze kwamen tot die conclusie door onderzoek naar de onderkaak van de uitgestorven apen.

'Waar het verschil tussen jij en u vandaan komt'

Waar het verschil tussen jij en u vandaan komt
Sommige mensen vinden het verschrikkelijk als je het doet, anderen vinden je juist heel onbeleefd als je het níét doet: aanspreken met u. Wordt het u zeggen met uitsterven bedreigd nu we elkaar vaak jijen?

'Is MDMA de oplossing voor veteranen met PTSS?'

Is MDMA de oplossing voor veteranen met PTSS?
Binnenkort zullen partydrugs niet alleen feestgangers een prettige avond bezorgen, ze worden straks ook gebruikt binnen de geneeskunde. Zo zit dat met MDMA.

''Uitgestorven' dwerghert voor het eerst in dertig jaar gespot in Vietnam'

'Uitgestorven' dwerghert voor het eerst in dertig jaar gespot in Vietnam
Een dwerghert waarvan wetenschappers dachten dat het al bijna dertig jaar was uitgestorven, is in Vietnam gespot op camerabeelden, blijkt uit een studie die maandag is gepubliceerd in Nature Ecology&Evolution.

'Archeologen: Oude Egyptenaren haalden ibissen uit het wild voor offers'

Archeologen: Oude Egyptenaren haalden ibissen uit het wild voor offers
Oude Egyptenaren fokten niet op grote schaal ibissen om deze te offeren, blijkt uit een studie van historici van de Griffith University in Australië. Als ze vogels nodig hadden, werden deze vermoedelijk vooral in het wild gevangen.