'Zeer zeldzame bevroren babymammoet ontdekt in Canada'

Zeer zeldzame bevroren babymammoet ontdekt in Canada
Goudzoekers hebben dinsdag in de permafrost van Yukon, een gebied in het noordwesten van Canada, een gemummificeerde wolharige babymammoet gevonden. Het dier zou meer dan 30.000 jaar geleden op de wereld hebben gelopen, meldt de gemeente.

'Grootste bacterie ooit ontdekt: 'Als een mens ter grootte van Mount Everest''

Grootste bacterie ooit ontdekt: 'Als een mens ter grootte van Mount Everest'
Wetenschappers van het Lawrence Berkeley National Laboratory hebben de grootste bacterie ooit ontdekt. Deze reuzenbacterie is met het blote oog te zien, terwijl kleinere varianten zonder microscoop niet waar te nemen zijn. De ontdekking van de bacterie zet volgens de onderzoekers de wetenschap op zijn kop.

'Zes onderzoekers ontvangen hoogste onderscheiding in Nederlandse wetenschap'

Zes onderzoekers ontvangen hoogste onderscheiding in Nederlandse wetenschap
Zes onderzoekers zijn dit jaar beloond met de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap: de Spinoza- en Stevinpremies. Thea Hilhorst, Klaas Landsman, Corné Pieterse en Ignas Snellen ontvangen de Spinozapremie. De Stevinpremies gaan naar Bas Bloem en Tanja van der Lippe. Het zestal krijgt ieder 2,5 miljoen euro om uit te geven aan wetenschappelijk onderzoek.

''Ongeschonden' Romeins tempelcomplex ontdekt in Oost-Gelderland'

'Ongeschonden' Romeins tempelcomplex ontdekt in Oost-Gelderland
Archeologen hebben een compleet en relatief ongeschonden Romeins heiligdom ontdekt in het Gelderse Herwen-Hemeling. Romeinse soldaten gebruikten de tempels om hun goden te aanbidden. De vondst is niet alleen voor Nederland, maar ook internationaal, zeer uitzonderlijk, meldt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) maandag.

'Fossielenjagers vinden botten van mogelijk grootste vleesetende dino in Europa'

Fossielenjagers vinden botten van mogelijk grootste vleesetende dino in Europa
Fossielenjagers hebben op het Britse eiland Isle of Wight botten gevonden van een zogeheten spinosaurus. De vondst wijst erop dat het dier van neus tot staart mogelijk 10 meter lang was. Dat schrijven Britse media, waaronder The Guardian, donderdag.

'Lange nek giraffen lijkt ook het gevolg van gevechten om vrouwtjes'

Lange nek giraffen lijkt ook het gevolg van gevechten om vrouwtjes
Giraffen hebben in de evolutie niet alleen een lange nek ontwikkeld doordat ze zo beter bij hoog hangende blaadjes en ander voedsel konden komen, maar ook doordat een lange nek bij gevechten een grotere kans op een partner betekende. Dat concluderen wetenschappers na onderzoek dat in het vakblad Science is verschenen.