'Wandelaar vindt onderkaak van voor Christus op strand Noordwijk'

Wandelaar vindt onderkaak van voor Christus op strand Noordwijk
Een wandelaar is deze zomer op een menselijke onderkaak gestuit op het strand in Noordwijk. Het blijkt te gaan om een archeologische vondst, meldt de politie vrijdag.

'Coronasneltesten zijn ook geschikt voor mensen zonder klachten'

Coronasneltesten zijn ook geschikt voor mensen zonder klachten
Coronasneltesten werken goed genoeg om een besmetting op te sporen bij mensen zonder klachten. Dat blijkt vrijdag uit een onderzoek door het UMC Utrecht onder honderden profvoetballers.

'Wat drijft een mens om te discrimineren?'

Wat drijft een mens om te discrimineren?
Voor de wet is iedereen gelijk, maar in de samenleving komt het nog vaak voor dat mensen anders worden behandeld vanwege hun geslacht, huidskleur, seksuele oriƫntatie en meer. Wat drijft een mens om anderen te discrimineren?

'Lezersvragen: Hoe lang blijft een coronavaccin in je lichaam?'

Lezersvragen: Hoe lang blijft een coronavaccin in je lichaam?
Als je een vaccin tegen het coronavirus krijgt, ben je hopelijk voor langere tijd beschermd. Het vaccin zelf wordt al veel eerder afgebroken. Hoe gaat dit in zijn werk?

'Chinese verkenner landt succesvol op maan, gaat nu stenen verzamelen'

Chinese verkenner landt succesvol op maan, gaat nu stenen verzamelen
De onbemande verkenner Chang'e 5 uit China is dinsdag volgens de Chinese regering succesvol op de maan geland. De verkenner gaat er de komende dagen bodemmonsters verzamelen. Daarmee moet hij vervolgens terugvliegen naar de aarde.

'Waarom draaien oude molens linksom en moderne molens rechtsom?'

Waarom draaien oude molens linksom en moderne molens rechtsom?
Soms komen meerdere mensen met dezelfde vraag. Het viel een aantal lezers op dat de wieken van oude molens van voren gezien altijd linksom draaien, terwijl die van hun moderne broertjes de andere kant op draaien. Hoe zit dit precies?