'T. rex ontwikkelde vermoedelijk kleinere ogen om beter te kunnen bijten'

T. rex ontwikkelde vermoedelijk kleinere ogen om beter te kunnen bijten
Grote vleesetende dinosaurussen, zoals Tyrannosaurus rex, ontwikkelden kleinere ogen om steviger te kunnen bijten. Dat denken wetenschappers aan de universiteit van Birmingham.

'Nachtelijk gedrag van springspinnen lijkt erg op remslaap'

Nachtelijk gedrag van springspinnen lijkt erg op remslaap
Wetenschappers van de universiteit van Konstanz denken dat het nachtelijke gedrag van springspinnen op remslaap lijkt. Door babyspringspinnen te filmen, kwamen de onderzoekers erachter dat 's nachts de ogen van de spinnen flikkeren en dat de dieren spiertrekkingen hebben.

'Zo laat je de volle maan jouw nacht vol vallende sterren niet verpesten'

Zo laat je de volle maan jouw nacht vol vallende sterren niet verpesten
Komende nacht komt de meteorenzwerm Perseïden weer voorbij. Dat levert vaak een spectaculair schouwspel op. Door de volle maan zijn de omstandigheden dit jaar niet ideaal. Sterrenkundige Felix Bettonvil legt uit hoe je toch nog vallende sterren kunt zien.

'Motten zijn niet afhankelijk van wind en hebben bijzonder navigatievermogen'

Motten zijn niet afhankelijk van wind en hebben bijzonder navigatievermogen
Motten zijn veel minder afhankelijk van de wind dan werd gedacht en hebben een uitzonderlijk navigatievermogen, blijkt uit een publicatie in het tijdschrift Science. Duitse wetenschappers lijmden minitrackers op de rug van de insecten en konden zo hun lange reizen volgen.

'Skelet T. rex-voorganger geveild voor 6 miljoen euro, wetenschappers niet blij'

Skelet T. rex-voorganger geveild voor 6 miljoen euro, wetenschappers niet blij
Het skelet van een Gorgosaurus, verwant aan de Tyrannosaurus rex, is donderdag geveild voor 6,1 miljoen dollar (6 miljoen euro). De koper van wie de naam niet genoemd is, wist het skelet in zijn privécollectie te krijgen. Over dat laatste maken wetenschappers zich zorgen.

'Agressieve kikker en slang kostten de wereld samen al zo'n 16 miljard euro'

Agressieve kikker en slang kostten de wereld samen al zo'n 16 miljard euro
De Amerikaanse stierkikker en de bruine nachtboomslang hebben volgens wetenschappers sinds 1986 de wereldeconomie in totaal zo'n 16 miljard euro gekost. De twee diersoorten zorgen daarmee met zijn tweeën vanuit het dierenrijk voor veruit de meeste schade voor mens en natuur.