'Archeologen denken oud pauselijk paleis te hebben opgegraven in Rome'

Archeologen denken oud pauselijk paleis te hebben opgegraven in Rome
De overblijfselen van wat lijkt op een middeleeuws paleis waar pausen woonden, zijn opgegraven in Rome. Dat meldt het Italiaanse ministerie van Cultuur woensdag. De pausen zouden er hebben gewoond tot ze van het Vaticaan hun thuisbasis maakten.

'Skelet van stegosaurus levert recordbedrag van dik 40 miljoen euro op bij veiling'

Skelet van stegosaurus levert recordbedrag van dik 40 miljoen euro op bij veiling
Het skelet van een stegosaurus heeft woensdag een recordbedrag opgeleverd. De fossiele overblijfselen werden in New York op een veiling van Sotheby's verkocht voor 44,6 miljoen dollar (ruim 40 miljoen euro). Nooit eerder werd er zo veel betaald voor de resten van een dinosaurus.

'NASA stuurt 450 miljoen dollar kostende robot toch niet naar de maan'

NASA stuurt 450 miljoen dollar kostende robot toch niet naar de maan
NASA stuurt de maanrover VIPER toch niet naar de zuidpool van de maan om er water te zoeken. Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie zijn de kosten van de missie te hoog opgelopen. Het project kostte voor de lancering al meer dan was begroot.

'Medicijn verlengt levensduur proefdieren, onderzoekers 'hoopvol' voor mensen'

Medicijn verlengt levensduur proefdieren, onderzoekers 'hoopvol' voor mensen
Een medicijn heeft de levensduur van proefdieren met bijna 25 procent verlengd. Onderzoekers hopen dat het medicijn ook veroudering bij mensen kan vertragen.

'ESA houdt oog op planetoïde die in 2029 dicht langs aarde scheert'

ESA houdt oog op planetoïde die in 2029 dicht langs aarde scheert
Het Europees ruimteagentschap ESA stuurt een ruimteschip naar de planetoïde Apophis. Het rotsblok met een doorsnede van 375 meter scheert in 2029 relatief dicht langs de aarde. De missie moet inzicht verschaffen in de effecten van planetaire zwaartekracht op planetoïden.

'Onderzoekers denken perfecte plek voor maanbasis gevonden te hebben'

Onderzoekers denken perfecte plek voor maanbasis gevonden te hebben
Wetenschappers hebben een plek op de maan ontdekt die mogelijk perfect is om een maanbasis op te zetten. Het gaat om een ondergrondse grot, waar astronauten en andere maanbezoekers beschermd zouden zijn tegen de zware omstandigheden op de maanoppervlakte.