'NUcheckt: Bomen zorgen voor verkoeling, maar niet allemaal evenveel'

NUcheckt: Bomen zorgen voor verkoeling, maar niet allemaal evenveel
NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Een grote boom geeft net zoveel koelte als tien airco's."

'Behandelen artsen vrouwen minder goed dan mannen?'

Behandelen artsen vrouwen minder goed dan mannen?
Depressies, hartinfarcten en sommige types reuma worden bij vrouwen minder goed herkend dan bij mannen. Dat is geen wonder: medisch onderzoek wordt vaker op mannen dan op vrouwen gedaan.

'Wat kan kunstmatige intelligentie met grote hoeveelheid data in de zorg?'

Wat kan kunstmatige intelligentie met grote hoeveelheid data in de zorg?
Bij een bezoek aan het ziekenhuis verzamelen artsen grote hoeveelheden data over de patiënt. Zoveel zelfs, dat een groot deel van die gegevens onbenut blijft. Gebruik van kunstmatige intelligentie kan daar verandering in brengen.

'Archeologen vinden in Israël een van de oudste moskeeën ooit'

Archeologen vinden in Israël een van de oudste moskeeën ooit
In Israël is een van de oudste moskeeën ooit gevonden. Archeologen denken dat het gebouw zeker twaalfhonderd jaar oud is, schrijft de BBC.

'Fossiel van prehistorisch reptiel gevonden in maag van groter reptielfossiel'

Fossiel van prehistorisch reptiel gevonden in maag van groter reptielfossiel
Wetenschappers van de Chinese wetenschapsacademie CAS hebben een nieuwe prehistorische reptielsoort ontdekt in de buik van het grotere fossiel Microraptor zhaoianus. De onderzoekers beschrijven hun bevindingen in het wetenschappelijke tijdschrift Current Biology.

'India kondigt nieuwe datum voor lancering eerste maanmissie aan'

India kondigt nieuwe datum voor lancering eerste maanmissie aan
India heeft donderdag een nieuwe datum waarop de lancering van de onbemande maanlander Chandrayaan-2 zal plaatsvinden aangekondigd. Dat zal gebeuren op maandag 22 juli om 14.43 uur lokale tijd (10.43 uur Nederlandse tijd), liet de Indiase ruimtevaartorganisatie ISRO (International Space Research Organisation) via Twitter weten. Naar verwachting bereikt de Chandrayaan-2 de maan op 6 september 2019.