'Eeuwenoude dodentempel ontdekt in Egyptische necropolis Sakkara'

Eeuwenoude dodentempel ontdekt in Egyptische necropolis Sakkara
Archeologen hebben in de Egyptische necropolis Sakkara opnieuw een grote ontdekking gedaan. Zo is onder meer een eeuwenoude dodentempel met meer dan vijftig doodskisten ontdekt, meldde het Egyptische ministerie van Toerisme en Oudheden zaterdag.

'Hoe zorgwekkend zijn de coronavarianten en wat betekent dit voor de vaccins?'

Hoe zorgwekkend zijn de coronavarianten en wat betekent dit voor de vaccins?
Behalve over de besmettelijkere Britse variant maakt het OMT zich ook zorgen over varianten van het coronavirus uit Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Bij deze twee varianten is er bezorgdheid dat ze de kans op een tweede besmetting met het coronavirus vergroten. Dit weten we nu.

'Virgin Orbit lanceert succesvol raket met Boeing 747'

Virgin Orbit lanceert succesvol raket met Boeing 747
Het is het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Virgin Orbit zondag gelukt een raket vanonder een vliegende Boeing 747 de ruimte in te lanceren. De raket LauncherOne, die onder de linkervleugel van het toestel Cosmic Girl hing, werd succesvol voor de kust van Californiƫ op een hoogte van ongeveer 10 kilometer gelanceerd.

'NASA onderbreekt eerste test met rakettrap voor maanmissies'

NASA onderbreekt eerste test met rakettrap voor maanmissies
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft zaterdagavond (Nederlandse tijd) voor het eerst de complete rakettrap van het Space Launch System (SLS) getest. Voor het eerst werden alle vier de motoren van SLS ontstoken en werden meerdere vluchtsystemen aangezet, maar ongeveer een minuut na de ontsteking sloegen de motoren af door een storing. De SLS-raket moet in 2024 astronauten richting de maan gaan schieten.

'Ruimtevaart in 2021: Drukte op maan en Mars, veel nieuwe voertuigen'

Ruimtevaart in 2021: Drukte op maan en Mars, veel nieuwe voertuigen
2021 wordt een druk jaar voor de ruimtevaart. Meerdere missies vertrekken naar de maan, verschillende voertuigen moeten op Mars gaan landen en een fors aantal commerciƫle bedrijven willen voor het eerst hun nieuwe raketten lanceren. Wat staat er zoal op de agenda?

'Britse coronavariant zorgelijk, wat weten we over verspreiding bij kinderen?'

Britse coronavariant zorgelijk, wat weten we over verspreiding bij kinderen?
Nu de Britse variant van het coronavirus zich heeft verspreid rond een basisschool in de Zuid-Hollandse plaats Bergschenhoek, wordt heel de gemeente Lansingerland getest. Wat weten we eigenlijk over de Britse variant en basisschoolkinderen?