'Dat omikron mild is, zegt niets over volgende coronavarianten'

Dat omikron mild is, zegt niets over volgende coronavarianten
Experts voorspellen dat door de grootschalige verspreiding van omikron een groot risico ontstaat op nieuwe en succesvollere coronavirusvarianten. Daarbij bestaat de kans dat de opvolger van omikron ziekmakender is, zeggen ze tegen AP News.

'Familie Anne Frank werd verraden door Joodse notaris, aldus nieuw onderzoek'

Familie Anne Frank werd verraden door Joodse notaris, aldus nieuw onderzoek
Uit een nieuw onderzoek blijkt dat zeer waarschijnlijk de Joodse notaris Arnold van den Bergh de familie van Anne Frank verraadde. Hij deed dit om zijn eigen familie te redden. Een internationaal coldcaseteam van zo'n dertig onderzoekers, onder wie historici en criminologen, deed jarenlang onderzoek naar de verrader van het Achterhuis met behulp van moderne technieken.

'Staatssecretaris Vijlbrief wacht pittige vuurdoop in boos Groningen'

Staatssecretaris Vijlbrief wacht pittige vuurdoop in boos Groningen
Met Hans Vijlbrief krijgt Groningen een staatssecretaris die zich volledig kan richten op alles wat met de gaswinning en aardbevingen in het gebied te maken heeft. Hem wacht de zware opgave om gemaakte beloftes waar te maken en het vertrouwen van de Groningers terug te winnen. Maandag en dinsdag brengt Vijlbrief een bezoek aan de provincie en praat hij met bewoners en instanties in het aardbevingsgebied.

'Weerbericht: Zon schijnt in het westen, landinwaarts bewolking en regen'

Weerbericht: Zon schijnt in het westen, landinwaarts bewolking en regen
Vooral in het westen schijnt vandaag regelmatig de zon. Landinwaarts is het vrij bewolkt en kan er lokaal regen vallen. Het wordt 9 graden daar waar de zon schijnt, op andere plekken een graad of 7.

'Mogelijk opnieuw onderzeese vulkaanuitbarsting bij Tonga waargenomen'

Mogelijk opnieuw onderzeese vulkaanuitbarsting bij Tonga waargenomen
Bij de eilandstaat Tonga in de Stille Oceaan heeft maandag mogelijk opnieuw een "grote uitbarsting" plaatsgevonden. Volgens het Waarschuwingscentrum voor Tsunami's in de Stille Oceaan (PTWC) zijn er grote golven in het gebied waargenomen.

'Coronablog | Aantal besmettingen Curaçao verdriedubbeld in twee weken'

Coronablog | Aantal besmettingen Curaçao verdriedubbeld in twee weken