'Gasprijs blijft maar stijgen en staat opnieuw op recordhoogte'

Gasprijs blijft maar stijgen en staat opnieuw op recordhoogte
De al torenhoge gasprijs is dinsdag opnieuw gestegen en heeft een nieuwe recordstand bereikt. Een combinatie van grote vraag en klein aanbod zorgt ervoor dat de prijs steeds hoger wordt. De vraag stijgt door onder meer de hete en droge zomer.

'Politie en IND registreren asielzoekers sneller om druk op Ter Apel te verlichten'

Politie en IND registreren asielzoekers sneller om druk op Ter Apel te verlichten
Tweeduizend wachtende asielzoekers in Nederland worden versneld geregistreerd. Dat gebeurt in het Brabantse Budel en niet in Ter Apel, om zo de druk op het aanmeldcentrum in Groningen te verlichten. De politie meldt dat extra personeel wordt ingezet.

'Vrouw vervolgd om betrokkenheid bij ernstig fietsongeluk oud-minister Dekker'

Vrouw vervolgd om betrokkenheid bij ernstig fietsongeluk oud-minister Dekker
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de vrouw vervolgen die betrokken was bij het ernstige ongeluk van oud-minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) afgelopen juni. Dat bevestigt het OM na berichtgeving van de lokale omroep WOS.

'Defensie-expert Ko Colijn over nucleaire rampen (en wat de VS ertegen kan doen)'

Defensie-expert Ko Colijn over nucleaire rampen (en wat de VS ertegen kan doen)
Defensie-expert Ko Colijn voorziet Nederlanders al bijna vijftig jaar van duiding bij gewapende conflicten. Voor NU.nl volgt hij de strijd in Oekraïne en geeft hij antwoord op onze (en jullie) vragen. Dit keer duidt Colijn een eventuele nucleaire ramp bij de kerncentrale van Zaporizhzhia. En wat kunnen de Amerikanen daartegen doen?

'Oekraïne weer cryptisch over explosies op de Krim, Rusland ontkent aanval'

Oekraïne weer cryptisch over explosies op de Krim, Rusland ontkent aanval
Op het door Rusland bezette schiereiland de Krim hebben dinsdag op een militaire basis opnieuw meerdere explosies plaatsgevonden. Het incident is bijna identiek aan de ontploffingen van vorige week.

'Nieuw-Zeelandse familie vindt menselijke resten in op veiling gekochte koffers'

Nieuw-Zeelandse familie vindt menselijke resten in op veiling gekochte koffers
Een Nieuw-Zeelandse familie heeft mensenresten gevonden in koffers die ze op een veiling kocht. Het kan volgens de politie om de restanten van meerdere mensen gaan.