'Elf jaar cel voor vrouw die eigen baby ziek maakte door moedermelk te vergiftigen'

Elf jaar cel voor vrouw die eigen baby ziek maakte door moedermelk te vergiftigen
De rechtbank in Utrecht heeft dinsdag de 37-jarige Sarah V. veroordeeld tot elf jaar cel. Volgens de rechtbank is bewezen dat V. zich in 2020 schuldig heeft gemaakt aan poging tot moord op haar pasgeboren dochtertje door een diarreeremmer aan haar borstmelk toe te voegen.

'Zes doden doordat vrachtwagen inrijdt op agenten in Zuid-Spanje'

Zes doden doordat vrachtwagen inrijdt op agenten in Zuid-Spanje
Zes mensen zijn dinsdag bij een verkeersongeluk in het zuiden van Spanje omgekomen, melden Euronews en de krant Diario de Sevilla. Een vrachtwagen is bij een politiecontrole in de buurt van Sevilla op mensen ingereden.

'Van Barneveld in de wolken na zeldzame toernooizege: 'Ik gooi zoals vroeger''

Van Barneveld in de wolken na zeldzame toernooizege: 'Ik gooi zoals vroeger'
Raymond van Barneveld is verheugd over zijn eerste toernooiwinst in ruim drie jaar tijd. De Hagenaar is er trots op dat hij op weg naar zijn titel in het Duitse Hildesheim meerdere topspelers heeft verslagen.

'NU+ | Het verhaal achter de schorsing van tennistopper Halep: 'Ze is erin getuind''

NU+  | Het verhaal achter de schorsing van tennistopper Halep: 'Ze is erin getuind'
Toptennisster Simona Halep leek door een dopingschorsing in de vergetelheid te raken. Na een succesvol gevecht en een afwezigheid van anderhalf jaar keert ze dinsdag in Miami terug op de tennisbaan. "Ze heeft dit nooit zo gewild."

'Erkenning voor chronische pijn: fibromyalgie moet serieus genomen worden'

Erkenning voor chronische pijn: fibromyalgie moet serieus genomen worden
Mensen met chronische pijn en andere klachten door fibromyalgie moeten serieus worden genomen, adviseert de Gezondheidsraad. De patiënten ervaren veel onbegrip. Dat heeft niet alleen effect op hun privéleven, maar speelt ook mee bij bijvoorbeeld het aanvragen van een uitkering.

'Verdachte van explosie bij woning Vlaardingse loodgieter wil niets zeggen'

Verdachte van explosie bij woning Vlaardingse loodgieter wil niets zeggen
Viangelo N., die wordt verdacht van betrokkenheid bij een explosie bij een woning in Vlaardingen, wil vanwege zijn veiligheid niets zeggen. "Ik beroep mij op mijn zwijgrecht", zei de 27-jarige Rotterdammer tijdens een inhoudelijke zitting in de rechtbank Rotterdam.