'Vrouw omzeilt beveiliging Rotterdam The Hague Airport en vliegt mee naar Spanje'

Vrouw omzeilt beveiliging Rotterdam The Hague Airport en vliegt mee naar Spanje
Een vrouw is er maandagmiddag in geslaagd ongezien de beveiliging van Rotterdam The Hague Airport te omzeilen. Ze stapte vervolgens op een Transavia-vlucht en vloog mee naar Spanje. Na een tussenlanding in Madrid is ze gearresteerd.

'Sportvissers die snoekbaars verzwaarden met lood worden mogelijk vervolgd'

Sportvissers die snoekbaars verzwaarden met lood worden mogelijk vervolgd
Twee mannen die vrijdag tijdens een viswedstrijd in de Amerikaanse staat Ohio valsspeelden door met loden gewichtjes hun gevangen vis te verzwaren, worden mogelijk vervolgd. Eerder werden de sportvissers al gediskwalificeerd.

''Droomontdekking' in Egypte: sarcofaag belangrijkste hulp van Ramses II ontdekt'

'Droomontdekking' in Egypte: sarcofaag belangrijkste hulp van Ramses II ontdekt
Een team archeologen heeft eind september een grote ontdekking gedaan. In Saqqara, ten zuiden van de Egyptische hoofdstad Caïro, is de sarcofaag gevonden van Ptahemwia. Dat was een belangrijke staatsman uit de tijd van farao Ramses II. De archeologen hopen meer te weten te komen over hoe Egypte werd bestuurd na Toetanchamon.

'Inbreker die restaurant in Velp wil beroven raakt bekneld in lift en zit nacht vast'

Inbreker die restaurant in Velp wil beroven raakt bekneld in lift en zit nacht vast
Een inbreker in Velp heeft zichzelf de afgelopen nacht in de penarie gebracht. De man wilde het Chinees restaurant Blue Lotus beroven, maar raakte bekneld. De inbreker zat de hele nacht vast in de lift, tot personeel van de zaak hem om 9.00 uur ontdekte.

'Na 20 jaar weer iemand van adel erkend: AOW'er uit Apeldoorn blijkt jonkheer'

Na 20 jaar weer iemand van adel erkend: AOW'er uit Apeldoorn blijkt jonkheer
Bij toeval is er na ruim twintig jaar weer een familie van adel erkend. Het gaat om de 77-jarige AOW'er uit Apeldoorn Frans Lauta van Aysma. Hij blijkt verwant te zijn aan een kolonel die vocht in de Tachtigjarige Oorlog.

'Ansichtkaart na 42 jaar alsnog bezorgd'

Ansichtkaart na 42 jaar alsnog bezorgd
Een ansichtkaart die 42 jaar geleden werd verstuurd maar nooit aankwam, is vrijdag alsnog bezorgd op het juiste adres. Dat schrijft Omroep Brabant. Wel zijn er nog vraagtekens: zo weet de ontvanger niet waarom de kaart aanvankelijk niet aankwam, aangezien het adres klopt. Een nog grotere vraag is waar de kaart de afgelopen 42 jaar wél was.