'Met tandenborstel ontsnapte gevangenen VS betrapt bij pannenkoekenrestaurant'

Met tandenborstel ontsnapte gevangenen VS betrapt bij pannenkoekenrestaurant
Twee Amerikaanse gevangenen zijn deze week gearresteerd na een ontsnapping waarbij een tandenborstel een cruciale rol speelde. De keuze om pannenkoeken te gaan eten werd hun ontsnappingspoging fataal.

'Nieuwe DNA-techniek geeft naam aan onbekende dode uit Tweede Wereldoorlog'

Nieuwe DNA-techniek geeft naam aan onbekende dode uit Tweede Wereldoorlog
Door een nieuwe DNA-techniek hebben onderzoekers na 79 jaar een dode uit de Tweede Wereldoorlog kunnen identificeren. De man ligt begraven op het Nationaal Ereveld Loenen, schrijft De Telegraaf.

'Negentigjarige schildpad Mr. Pickles voor het eerst vader geworden'

Negentigjarige schildpad Mr. Pickles voor het eerst vader geworden
Een dierentuin in de Verenigde Staten heeft donderdag de geboorte van drie kleine stralenschildpadjes bekendgemaakt. Dat is bijzonder, want de vader is al negentig jaar oud en zorgde nog nooit eerder voor nageslacht.

'Bijna 400 jaar oude muurschilderingen blootgelegd door keukenrenovatie in York'

Bijna 400 jaar oude muurschilderingen blootgelegd door keukenrenovatie in York
Tijdens de renovatie van een keuken in de Britse stad York zijn twee eeuwenoude muurschilderingen ontdekt. Volgens het Britse departement voor historisch erfgoed stamt het schilderwerk uit 1660 of is het zelfs nog ouder.

'Voor het eerst muizenpups voortgekomen uit cellen van twee mannetjes'

Voor het eerst muizenpups voortgekomen uit cellen van twee mannetjes
Voor het eerst hebben wetenschappers babymuizen gemaakt uit de cellen van twee mannetjesmuizen. Hoewel het niet zeker is of de methode ook voor mensen werkt, is het volgens experts een belangrijke stap in de biologie, schrijft &utm_medium=AP&utm_source=Twitter" target="_blank">AP News.

'In Brabants café uitgedeelde pepermuntjes blijken xtc-pillen te zijn'

In Brabants café uitgedeelde pepermuntjes blijken xtc-pillen te zijn
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een achttienjarige man aangehouden omdat hij harddrugs bij zich had. De man bood twee vrouwen 'pepermuntjes' aan in een café in Bergen op Zoom. Die snoepjes bleken xtc-pillen te zijn.