'Burgemeester in Filipijnse gemeente gekozen met opgooien muntje'

Burgemeester in Filipijnse gemeente gekozen met opgooien muntje
De nieuwe burgemeester van de Filipijnse gemeente Araceli is vrijdag gekozen met het opgooien van een muntje. De autoriteiten hebben voor deze manier van besluitvorming gekozen, omdat de twee populairste kandidaten evenveel stemmen hadden gekregen.

'Miljardair betaalt studieschuld van honderden Amerikaanse studenten'

Miljardair betaalt studieschuld van honderden Amerikaanse studenten
De Amerikaanse miljardair Robert F. Smith gaat de studieschuld van bijna vierhonderd studenten van Morehouse College aflossen. Hiermee hoopt hij te voorkomen dat ze in financiële problemen komen.

'Onderzeeër vindt plastic op bodem Grote Oceaan tijdens diepste duik ooit'

Onderzeeër vindt plastic op bodem Grote Oceaan tijdens diepste duik ooit
De bestuurder van een Amerikaanse onderzeeër heeft plastic aangetroffen op de bodem van de Grote Oceaan, terwijl hij bezig was met de diepste duik ooit. Het vaartuig was bijna 11 kilometer afgedaald in de oceaan, meldt de BBCAMPLT em> maandag.

'Schilderij van Claude Monet brengt 98,8 miljoen euro op bij veiling'

Schilderij van Claude Monet brengt 98,8 miljoen euro op bij veiling
Het schilderij Les Meules van de Fransman Claude Monet heeft bij een veiling van Sotheby's in New York dinsdag 98,8 miljoen euro opgebracht. Het is het hoogste bedrag voor een Monet op een veiling ooit.

'Gouden VOC-munt levert recordbedrag van bijna 200.000 euro op'

Gouden VOC-munt levert recordbedrag van bijna 200.000 euro op
Een gouden achttiende-eeuwse munt heeft dinsdag bij een veiling 196.800 euro opgebracht. Volgens veilinghuis Heritage Auctions Europe in IJsselstein is dit het hoogste bedrag dat ooit in Nederland voor een munt is betaald.

'Piloot in Myanmar landt vliegtuig met storing in landingsgestel'

Piloot in Myanmar landt vliegtuig met storing in landingsgestel
Een piloot in Myanmar heeft zondag een vliegtuig behoed voor een crash door het toestel te landen terwijl het landingsgestel een technische storing had. De voorwielen konden niet worden uitgeklapt.