'Ig Nobelprijs voor Nederlands onderzoek naar 'agressief makende geluiden''

Ig Nobelprijs voor Nederlands onderzoek naar 'agressief makende geluiden'
Nederlands onderzoek naar de psychische aandoening misofonie, waarbij iemand afkeer heeft van bepaalde geluiden die andere mensen maken, is in de nacht van donderdag op vrijdag bekroond met een Ig Nobelprijs, meldt de organisatie van de alternatieve Nobelprijs.

'Spaanse triatleet staat medaille af aan tegenstander die verkeerd rent'

Spaanse triatleet staat medaille af aan tegenstander die verkeerd rent
Een Spaanse atleet wordt geprezen op sociale media, omdat hij vorig weekend een bronzen medaille aan zich voorbij liet gaan, nadat een tegenstander de verkeerde kant op rende. Daarover schrijft de Spaanse krant El Mundo.

'Video | Turkse paraglider doet in de lucht een dutje op bed'

Video | Turkse paraglider doet in de lucht een dutje op bed
De Turkse paraglider Hasan Kaval vloog begin september in zijn bed door de lucht. Kaval bevestigde een bed met twee nachtkastjes aan een parachute in de Turkse stad Alanya.

'Goed nieuws: Nieuwe miersoort | Songfestival gaat door'

Goed nieuws: Nieuwe miersoort | Songfestival gaat door
Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we een overzicht van het positieve en vrolijk makende nieuws van de afgelopen dagen.

'Goed nieuws: Songfestival gaat door | Prijs voor Nederlands onderzoek'

Goed nieuws: Songfestival gaat door | Prijs voor Nederlands onderzoek
Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, sneeuwt het goede nieuws vaak onder. Daarom maken we een overzicht van het positieve en vrolijk makende nieuws.

''Bestuurder beboet voor slapen in zelfrijdende auto op Canadese snelweg''

'Bestuurder beboet voor slapen in zelfrijdende auto op Canadese snelweg'
Een Canadees is door de politie in de Canadese provincie Alberta op de bon geslingerd, omdat hij slapend achter het stuur van een Tesla met een ingeschakeld rijhulpsysteem was aangetroffen. Kort daarvoor kregen de agenten de auto in het vizier, doordat ze snelheden tot 150 kilometer per uur hadden gemeten.