'Op twee na grootste prijs in historie VS gevallen: inwoner wint miljard dollar'

Op twee na grootste prijs in historie VS gevallen: inwoner wint miljard dollar
De jackpot van de Amerikaanse loterij Mega Millions is vrijdag gevallen opéén lot van een inwoner uit de Amerikaanse staat Michigan. De geluksvogel kan daardoor de op twee na grootste prijs in de historie van het land op zijn rekening bijschrijven: ruim 1 miljard dollar (omgerekend zo'n 821 miljoen euro).

'Goed nieuws: Veel animo voor Amanda Gorman, minder valse biljetten'

Goed nieuws: Veel animo voor Amanda Gorman, minder valse biljetten
Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, sneeuwt het goede nieuws soms onder. Daarom maken we regelmatig een overzicht van het positieve en vrolijk makende nieuws.

'Bezorgde hond wacht bijna week voor ziekenhuis na hersenbloeding baasje'

Bezorgde hond wacht bijna week voor ziekenhuis na hersenbloeding baasje
Een hond in de Turkse stad Trabzon heeft bijna een week voor de deur van een ziekenhuis gewacht tot zijn door een hersenbloeding getroffen baasje naar buiten kwam, schrijven Turkse media en persbureau AP.

'Autodief leest moeder de les omdat hij kind aantreft in door hem gestolen auto'

Autodief leest moeder de les omdat hij kind aantreft in door hem gestolen auto
Een dief die een kleuter aantrof in een auto die hij zaterdag in de Amerikaanse staat Oregon had gestolen, is teruggereden om de moeder van het kind de les te lezen. De dief was boos, omdat de moeder het kind alleen in de auto had achtergelaten om boodschappen te doen, zo meldt persbureau AP. Hij dreigde tevens de politie te bellen.

'Man woonde maandenlang op vliegveld Chicago vanwege 'angst voor corona''

Man woonde maandenlang op vliegveld Chicago vanwege 'angst voor corona'
Een man woonde onopgemerkt drie maanden op de internationale luchthaven van de Amerikaanse stad Chicago, omdat hij naar eigen zeggen niet naar huis durfde te gaan vanwege de coronapandemie. Hij is aangehouden door de politie.

'AeroMexico-piloten willen Amsterdam zien met lage vlucht, Schiphol zegt nee'

AeroMexico-piloten willen Amsterdam zien met lage vlucht, Schiphol zegt nee
De Nederlandse luchtverkeersleiding kreeg zondagavond van piloten van een Boeing 787 van de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij AeroMexico de vraag of zij laag over Amsterdam mochten vliegen. De piloten wilden de hoofdstad namelijk vanuit de lucht bewonderen.