'Zeehond in Australië voorkomt ontsnapping van drugscriminelen'

Zeehond in Australië voorkomt ontsnapping van drugscriminelen
Twee mannen zijn vorige week in Australië gedwarsboomd door een grote zeehond toen ze de politie probeerden te ontvluchten, meldt de Britse krant The GuardianGT donderdag. Zij hadden volgens de lokale politie een partij drugs bij zich ter waarde van ruim 1 miljard Australische dollar (ongeveer 620 miljoen euro).

'Duikers bergen 2.500 kilo kleding, koffers en vloerkleden uit Noordzee'

Duikers bergen 2.500 kilo kleding, koffers en vloerkleden uit Noordzee
Een team van vrijwilligers van Stichting Duik de Noordzee Schoon heeft tijdens een negendaagse duikexpeditie 2.500 kilo afval uit de Noordzee geborgen. Het gaat onder meer om kleding, keukengerei, reiskoffers, vloerkleden, speelgoed en auto-onderdelen, evenals om zogenoemde spooknetten.

'Willem-Alexander krijgt voorlopig nog geen baard op munten en zegels'

Willem-Alexander krijgt voorlopig nog geen baard op munten en zegels
De beeltenis van koning Willem-Alexander op munten en postzegels wordt voorlopig nog niet van zijn nieuwe baard voorzien. Zowel het ministerie van Financiën als PostNL ziet momenteel geen reden om de nu gebruikte, baardloze afbeelding aan te passen. De eerste munt waarbij dit mogelijk wel gebeurt, is een herdenkingsmunt die in 2020 uitkomt vanwege 75 jaar bevrijding.

'Haan mag ondanks klachten blijven kraaien van Franse rechtbank'

Haan mag ondanks klachten blijven kraaien van Franse rechtbank
Een haan in het Franse Rochefort mag blijven kraaien, zo heeft een Franse rechtbank donderdag besloten. Eigenaar Corinne Fesseau werd door haar buren aangeklaagd, omdat zij van mening waren dat de vierjarige Maurice te veel geluidsoverlast veroorzaakte.

'Voetbalfans studententeam Wisconsin zingen John Denver'

Voetbalfans studententeam Wisconsin zingen John Denver
Voetbalfans van het studenenteam van Wisconsin, de Wisconsin Badgers, zongen op zaterdag massaal het nummer Country Roads van John Denver. Het is niet precies bekend waarom ze dit deden.

'Mysterieuze telefoon lift kilometers mee op dak rijdende auto'

Mysterieuze telefoon lift kilometers mee op dak rijdende auto
Een vrouw uit Veendam heeft maandag zeker 20 kilometer rondgereden met een mobiele telefoon op het dak van haar auto. Zij had geen idee van wie het toestel was, totdat de rechtmatige eigenaar zich meldde. De twee wisten elkaar uiteindelijk te vinden via RTV Noord.