'82-jarige breekt record met uitrekenen megasom met alleen pen en papier'

82-jarige breekt record met uitrekenen megasom met alleen pen en papier
Met alleen pen, papier en zijn eigen brein is de 82-jarige Willem Bouman uit Alphen aan den Rijn erin geslaagd een bijzonder moeilijke rekensom op te lossen. Tijdens de open dag van de Technische Universiteit Eindhoven (TU e) berekende hij de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers.

'Grootste prijs ooit gevallen in Verenigd Koninkrijk: koppel wint 184 miljoen pond'

Grootste prijs ooit gevallen in Verenigd Koninkrijk: koppel wint 184 miljoen pond
Een Britse kapper en salesmanager gaan de geschiedenisboeken in als het koppel dat de grootste jackpot van het land won. Het tweetal won met de EuroMillions-loterij ruim 184 miljoen Britse pond, oftewel 217 miljoen euro.

'Video | Amerikaans bruidspaar laat zich in brand steken'

Video | Amerikaans bruidspaar laat zich in brand steken
De man en de vrouw hadden hun kleding en huid ingespoten met brandvertragers. Ook was de brandweer voor de zekerheid aanwezig.

'Woedende Italiaanse man belt politie om 'te hoge' koffieprijs en krijgt gelijk'

Woedende Italiaanse man belt politie om 'te hoge' koffieprijs en krijgt gelijk
Een man in het Italiaanse Florence die 2 euro moest afrekenen voor zijn cafeïnevrije espresso, raakte daar bij de kassa zo verbolgen over dat hij de politie belde. Justitie was het met de man eens: de bar zou de - volgens de man 'te hoge' - prijs niet duidelijk genoeg hebben geadverteerd, en is veroordeeld tot het betalen van 1.000 euro boete.

'Brandweer Drachten rukt uit omdat jongen grote broer opsloot in prullenbak'

Brandweer Drachten rukt uit omdat jongen grote broer opsloot in prullenbak
De brandweer in het Friese Drachten moest dinsdag een jongen uit een benarde situatie bevrijden nadat hij door zijn broertje in een prullenbak was opgesloten. De oudere broer klom in de prullenbak omdat het tweetal had gezien dat de deur van de vuilnisbak openstond en elkaar begon uit te dagen.

'Zeeuws schoolgebouw per ongeluk omgedraaid gebouwd: 'Bizarre wending''

Zeeuws schoolgebouw per ongeluk omgedraaid gebouwd: 'Bizarre wending'
De bouw van een nieuw schoolgebouw in het Zeeuwse dorp Oost-Souburg is stilgelegd nadat het schoolpersoneel heeft ontdekt dat de school verkeerd om wordt gebouwd, schrijft Omroep Zeeland woensdag. "Simpel gezegd zit de voorkant aan de achterkant en de achterkant zit aan de voorkant", zegt wethouder Rens Reijnierse van de gemeente Vlissingen.