'Volop geprezen filmmaker Heddy Honigmann op zeventigjarige leeftijd overleden'

Volop geprezen filmmaker Heddy Honigmann op zeventigjarige leeftijd overleden
Filmmaker Heddy Honigmann is zaterdag op zeventigjarige leeftijd overleden. De in Peru geboren Honigmann is "na een lange strijd met MS en kanker rustig overleden in het bijzijn van haar geliefden", laat haar familie zondag weten. Ze overleed in Amsterdam.

'Ontwerper van Star Wars-ruimtevaartuigen Colin Cantwell (90) overleden'

Ontwerper van Star Wars-ruimtevaartuigen Colin Cantwell (90) overleden
Colin Cantwell, de ontwerper van ruimtestation Death Star uit de Star Wars-filmreeks, is overleden. Cantwell, die ook achter het design van enkele ruimteschepen uit de films zat, is negentig jaar geworden, aldus The Hollywood Reporter. Hij werkte eveneens mee aan beroemde films als 2001: A Space Odyssey (1968) en Close Encounters of the Third Kind (1977).

'Géza Weisz ziet de lol in van vervangende rol in Fuck de liefde 2'

Géza Weisz ziet de lol in van vervangende rol in Fuck de liefde 2
De hele cast van de romantische comedy Fuck de liefde is vanaf vrijdag terug voor een vervolg, opéén persoon na. Omdat zijn agenda het eind 2021 niet toeliet, haakte Thijs Römer af voor de rol van Jim. Géza Weisz neemt zijn plek in de Netflix-film over. "We konden er allebei wel om lachen", vertelt Weisz aan NU.nl.

'Anthony Hopkins kruipt voor nieuwe film in de huid van Sigmund Freud'

Anthony Hopkins kruipt voor nieuwe film in de huid van Sigmund Freud
Anthony Hopkins gaat de rol van de Oostenrijkse neuroloog Sigmund Freud vertolken in een nieuwe film. De regisseur van de film is Matt Brown. Amerikaanse media maakten bekend dat de film Freud's Last Session gaat heten.

'Dramaserie Riverdale stopt na zeven seizoenen'

Dramaserie Riverdale stopt na zeven seizoenen
Riverdale stopt na het zevende seizoen, meldt Deadline donderdag. De zesde reeks van de dramaserie, die wordt gemaakt door de Amerikaanse zender CW en in Nederland op Netflix te zien is, wordt momenteel in de Verenigde Staten uitgezonden.

'Monopoly-spel verraadt verhaal uit nog te verschijnen reeks Stranger Things'

Monopoly-spel verraadt verhaal uit nog te verschijnen reeks Stranger Things
Beelden van onderdelen van een nieuw Monopoly-spel met als thema Stranger Things hebben het verloop van de nieuwe reeks per ongeluk verraden, meldt 8d2331197e216ffe38f9786e1138ee66c5f0b7f61ffa110f&utm_medium=email&utm_source=exacttarget&utm_campaign=Breaking%20News&utm_content=352292_05-19-2022&utm_term=9401922" target="_blank">The Hollywood Reporter donderdag. In de online verschenen afbeeldingen kunnen al verhaallijnen uit het vierde seizoen opgemaakt worden. Deze nieuwe reeks verschijnt pas over anderhalve week op Netflix.