'Tenet passeert kwart miljard dollar wereldwijd, maar stagneert in VS'

Tenet passeert kwart miljard dollar wereldwijd, maar stagneert in VS
Tenet heeft een maand na de release wereldwijd 250 miljoen dollar (ruim 211 miljoen euro) weten op te brengen aan de kassa, meldt Box Office Mojo. De actiethriller van Christopher Nolan scoort daarmee financieel boven verwachting, maar de stagnerende opbrengst in de Verenigde Staten baart zorgen.

'Auteur Caitlin Moran: 'Films over female empowerment vaak deprimerend''

Auteur Caitlin Moran: 'Films over female empowerment vaak deprimerend'
Naar de gelijknamige roman van de Britse schrijfster Caitlin Moran verschijnt maandag de deels autobiografische film How to Build a Girl met Beanie Feldstein in de hoofdrol. Moran, die het script verzorgde, hoopt vrouwen aan te spreken die zich weleens "anders" voelen.

'Soundos El Ahmadi rekent al op een tweede seizoen van All Stars&Zonen'

Soundos El Ahmadi rekent al op een tweede seizoen van All Stars&Zonen
Het moet volgens com├ędienne Soundos El Ahmadi heel vreemd lopen wil All Stars&Zonen geen tweede seizoen krijgen. De actrice heeft een hoofdrol in het vervolg van All Stars en gaat er al voor de eerste uitzending van uit dat de nieuwe reeks aanslaat.

'The Last Dance over Michael Jordan wint Emmy voor beste documentaire'

The Last Dance over Michael Jordan wint Emmy voor beste documentaire
De documentaire The Last Dance, over het laatste seizoen van basketballer Michael Jordan bij Chicago Bulls in 1998, heeft in de nacht van zaterdag op zondag de Creative Arts Emmy voor beste documentaire of non-fictieserie gewonnen.

'Nieuwe cast All Stars&Zonen: 'Humor niet minder hard, wel respectvol''

Nieuwe cast All Stars&Zonen: 'Humor niet minder hard, wel respectvol'
Ruim twintig jaar na de eerste aflevering van de televisieserie All Stars keert het vriendenvoetbalteam terug op televisie. Veel dingen zijn hetzelfde gebleven, want een deel van de oude cast keert terug, maar er is volgens onder andere Danny de Munk ook veel veranderd om met de tijd mee te gaan.

'Lies Visschedijk speelt moeder autistisch kind: 'Komt schaamte bij kijken''

Lies Visschedijk speelt moeder autistisch kind: 'Komt schaamte bij kijken'
Lies Visschedijk speelt de moeder van de zesjarige autistische Sam in de nieuwe dramaserie Het A-Woord. De actrice vertelt in gesprek met NU.nl over de obstakels waar ouders met autistische kinderen mee kampen. "Daar komt veel schaamte bij kijken."