''Hackbedrijf NSO beweert data uit iCloud en Google Drive te kunnen halen''

'Hackbedrijf NSO beweert data uit iCloud en Google Drive te kunnen halen'
Het Israëlische hackbedrijf NSO Group beweert in staat te zijn data uit onder meer iCloud, Google Drive en andere clouddiensten te halen, schrijft de Financial Times op basis van documenten en anonieme bronnen die bekend zijn met de verkooppitch van het bedrijf.

'YouTube Music laat gebruikers wisselen tussen muziek en videoclip'

YouTube Music laat gebruikers wisselen tussen muziek en videoclip
De muziekstreamingdienst YouTube Music biedt gebruikers met een update de optie om tijdens het spelen van een nummer eenvoudig te wisselen tussen de audio en de videoclip. De functie is beschikbaar voor ruim vijf miljoen nummers, maakt YouTube bekend op zijn blog.

'Google Chrome maakt vaststellen van gebruik privémodus moeilijker'

Google Chrome maakt vaststellen van gebruik privémodus moeilijker
De internetbrowser Chrome van Google gaat het voor websites moeilijker maken om vast te stellen of gebruikers de pagina in de privémodus bezoeken. Dat maakt Google bekend op zijn blog.

'Slack reset wachtwoorden van in 2015 gehackte accounts'

Slack reset wachtwoorden van in 2015 gehackte accounts
De zakelijke chatapp Slack gaat de wachtwoorden van accounts opnieuw instellen, waarvan mogelijk informatie is gelekt bij een hack in 2015. Dat maakt het bedrijf donderdag in een blogbericht bekend.

'Dagenlange storing satellietnavigatienetwerk Galileo opgelost'

Dagenlange storing satellietnavigatienetwerk Galileo opgelost
De storing van het Europese satellietnavigatienetwerk Galileo is verholpen, schrijft de European Global Navigation Systems Agency (GSA) op zijn website. De storing zorgde sinds vorige week vrijdag voor problemen.

''Telegraaf- en Parkmobile-app bewaren intensief verzamelde iPhone-locatie''

'Telegraaf- en Parkmobile-app bewaren intensief verzamelde iPhone-locatie'
De Telegraaf Media Groep (TMG) en Parkmobile bewaren de locatiegeschiedenis die zij intensief via hun iPhone-apps verzamelen, blijkt uit onderzoek van Brandpunt+ naar dertig populaire Nederlandse apps. De locatiegegevens worden zelfs actief opgeslagen als de Telegraaf-app niet door de gebruiker is geopend.