'Ollongren wil nog geen wet voor Facebook in strijd tegen nepnieuws'

Ollongren wil nog geen wet voor Facebook in strijd tegen nepnieuws
Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) ziet er nog niets in om sociale media die een rol kunnen spelen bij de beïnvloeding van verkiezingen en verspreiding van desinformatie aan wetten en regels te binden.

'OM eist 240 uur werkstraf en voorwaardelijke celstraf tegen Leidse hacker'

OM eist 240 uur werkstraf en voorwaardelijke celstraf tegen Leidse hacker
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag 240 uur werkstraf geëist en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden tegen een 29-jarige Leidenaar die wordt verdacht van de illegale verkoop van alles-in-een-abonnementen van een internet-tv-telefoon-provider. De provider eist een schadeloosstelling van 750.000 euro.

''Facebook liet adverteerders reclames op nazionderwerpen richten''

'Facebook liet adverteerders reclames op nazionderwerpen richten'
Facebook maakte het voor adverteerders op het platform mogelijk om reclame te richten op aan nazi's gerelateerde onderwerpen, ontdekte de Los Angeles Times.

'YouTube haalt ruim 400 kanalen offline na misbruik door pedofielennetwerk'

YouTube haalt ruim 400 kanalen offline na misbruik door pedofielennetwerk
Het videoplatform YouTube heeft vierhonderd kanalen verwijderd die door een netwerk van pedofielen werd misbruikt, meldt The Verge donderdag op basis van een verklaring van het bedrijf.

'OM eist cel- en taakstraf tegen Hagenaar voor DDoS-aanvallen'

OM eist cel- en taakstraf tegen Hagenaar voor DDoS-aanvallen
De twintigjarige Hagenaar Kian S. moet volgens het Openbaar Ministerie (OM) een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 34 maanden voorwaardelijk, en 240 uur taakstraf krijgen voor het uitvoeren van DDoS-aanvallen. S. heeft bekend dat hij tussen 2014 en 2017 meerdere ontwrichtende digitale aanvallen heeft uitgevoerd.

''E-mailaccounts Tele2 makkelijk te hacken via klantenservice''

'E-mailaccounts Tele2 makkelijk te hacken via klantenservice'
De e-mailaccounts van provider Tele2 zijn niet goed beveiligd, blijkt donderdag uit een onderzoek van RTL Nieuws. Met kennis van de postcode en het huisnummer van het slachtoffer kunnen oplichters toegang krijgen tot een e-mailaccount van een doelwit.