'Facebook verwijdert opnieuw pagina's van nepnieuwsnetwerken'

Facebook verwijdert opnieuw pagina's van nepnieuwsnetwerken
Facebook heeft 2.632 pagina's, groepen en accounts verwijderd nadat het bedrijf constateerde dat er valse informatie werd verspreid via deze kanalen. De netwerken waren onderdeel van gecoördineerde acties uit Iran, Rusland, Macedonië en Kosovo.

'Luchtalarm niet per 2020 afgeschaft door problemen NL-Alert bij grens'

Luchtalarm niet per 2020 afgeschaft door problemen NL-Alert bij grens
De luchtalarmsirenes verdwijnen toch niet zoals eerder gepland per 1 januari 2020. Dat heeft minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) maandag laten weten aan de Tweede Kamer.

'President Microsoft: Modereren online platformen na aanslagen moet beter'

President Microsoft: Modereren online platformen na aanslagen moet beter
De president van Microsoft, Brad Smith, roept grote techbedrijven en socialemediaplatformen op beter samen te werken om te zorgen dat het internet veilig blijft. Hij schrijft in een blogpost dat de industrie ervan moet leren dat de video van de aanslag in Nieuw-Zeeland zo snel verspreid kon worden.

'Omzet uit muziekstreams groeit naar bijna driekwart tot 128,6 miljoen'

Omzet uit muziekstreams groeit naar bijna driekwart tot 128,6 miljoen
Het aandeel dat streaming heeft in de omzet van de Nederlandse muziekindustrie is in 2018 gegroeid naar 128,6 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging NVPI die maandag openbaar zijn gemaakt. Het omzetaandeel uit streaming komt daarmee uit op 71,5 procent.

'Podcasts van de BBC niet meer beschikbaar via Google'

Podcasts van de BBC niet meer beschikbaar via Google
De BBC heeft alle toegang tot haar podcasts via Google Search, Google Assistant en Google Podcasts geblokkeerd. Sinds 19 maart zijn er geen nieuwe podcasts van de Britse publieke omroep meer verschenen en een deel van de bestaande podcasts is al verwijderd.

'Franse moslimgroep klaagt Facebook en YouTube aan voor video aanslag NZ'

Franse moslimgroep klaagt Facebook en YouTube aan voor video aanslag NZ
De Franse Raad voor de Moslimcultuur (CFCM), een Franse organisatie voor moslims, gaat Facebook en YouTube aanklagen voor het feit dat de video van de aanslag op de moskeeën in Nieuw-Zeeland op de sociale media zijn verspreid.