'Zweedse aanklager wil Assange arresteren in verkrachtingszaak'

Zweedse aanklager wil Assange arresteren in verkrachtingszaak
Een Zweedse aanklager heeft maandag een verzoek voor de arrestatie van Julian Assange ingediend. De WikiLeaks-oprichter geldt als hoofdverdachte in een verkrachtingszaak. Hij zou in 2010 twee vrouwen hebben verkracht in Stockholm.

'Honderden illegale immigranten bezetten luchthaven in Parijs'

Honderden illegale immigranten bezetten luchthaven in Parijs
Ongeveer vijfhonderd illegale immigranten bezetten zondag een deel van luchthaven Parijs-Charles de Gaulle. De immigranten eisen dat de Franse luchthaven elke vorm van steun aan deportaties stopt. Ook vroeg de groep om een gesprek met premierÉdouard Philippe om te praten over het immigratiebeleid.

'Europa gaat naar de stembus: Zo ziet de week eruit'

Europa gaat naar de stembus: Zo ziet de week eruit
Deze week gaan stemgerechtigden in de Europese Unie naar de stembus. Het werkt net iets anders dan bij de Nederlandse verkiezingen. Zo ziet de week eruit.

'Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels'

Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels
Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

'Privacywaakhond onderzoekt of Belastingdienst ouders etnisch profileert'

Privacywaakhond onderzoekt of Belastingdienst ouders etnisch profileert
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) onderzoekt of de Belastingdienst zich schuldig heeft gemaakt aan etnisch profileren, melden RTL Nieuws en Trouw maandag. Daarmee zou de fiscus mogelijk de privacywet overtreden.

'Dubbel platina voor Arcade van Songfestival-winnaar Duncan Laurence'

Dubbel platina voor Arcade van Songfestival-winnaar Duncan Laurence
Songfestival-winnaar Duncan Laurence heeft zondag live in de uitzending van de talkshow Pauw een dubbel platina plaat gekregen voor zijn winnende nummer Arcade.