'RIVM en Kuipers niet bezorgd, maar wel alert na explosieve stijging coronacijfers'

RIVM en Kuipers niet bezorgd, maar wel alert na explosieve stijging coronacijfers
Het RIVM en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers schrikken niet van de snel stijgende coronacijfers. De stijging was verwacht en de oorzaak ervan is in beeld. Nieuwe coronamaatregelen zijn (nog) niet nodig, al blijven ze de situatie in de gaten houden.

'Rechter in Mallorca-zaak: 'Wees een vent en vertel wat er is gebeurd''

Rechter in Mallorca-zaak: 'Wees een vent en vertel wat er is gebeurd'
De rechtbank in Lelystad heeft dinsdag de verdachten in de Mallorca-zaak op het hart gedrukt opening van zaken te geven. De rechter kan zich niet voorstellen dat niemand weet wat er met het dodelijke slachtoffer Carlo Heuvelman is gebeurd.

'Kinderen op 500 van de ruim 6.500 basisscholen krijgen tot 1 januari ontbijt'

Kinderen op 500 van de ruim 6.500 basisscholen krijgen tot 1 januari ontbijt
Leerlingen van 500 van de ruim 6.500 basisscholen in Nederland krijgen tot 1 januari een gratis schoolontbijt. Dit moet voorkomen dat kinderen met een lege maag aan de schooldag beginnen doordat hun ouders krap bij kas zitten door de inflatie en de hoge energieprijzen.

'Kabinet gaat meer meebetalen aan energierekening na kritiek'

Kabinet gaat meer meebetalen aan energierekening na kritiek
Het kabinet gaat een groter deel van de energiekosten van huishoudens voor zijn rekening nemen. Aanvankelijk zouden huishoudens vanaf 1 januari maximaal 0,70 euro per kilowattuur stroom en 1,50 euro per kuub gas betalen. Maar na kritiek uit onder meer de Tweede Kamer is besloten om de maximumtarieven te verlagen naar respectievelijk 0,40 euro en 1,45 euro, inclusief energiebelasting en btw. Voor november en december komt er een vaste korting van 190 euro per maand.

'Video | Hoe werkt het energieplafond?'

Video | Hoe werkt het energieplafond?
Het kabinet kondigde op Prinsjesdag een energieplafond voor alle huishoudens aan. In deze video leggen we uit wat dat is en wat dat voor jouw energierekening betekent.

'Najaarsgolf is begonnen: aantal coronabesmettingen en opnames loopt snel op'

Najaarsgolf is begonnen: aantal coronabesmettingen en opnames loopt snel op
Het aantal positieve coronatests en ziekenhuisopnames stijgt snel. Daarmee is de najaarsgolf officieel begonnen, concludeert het RIVM dinsdag. Het instituut adviseert mensen om zichzelf te testen bij klachten, thuis te blijven na een positieve test en een herhaalprik te halen.