'Prijzen blijven nog wel even stijgen, maar het ergste is volgens DNB achter de rug'

Prijzen blijven nog wel even stijgen, maar het ergste is volgens DNB achter de rug
De inflatie is nog allesbehalve voorbij. Na de energieprijzen zijn het nu onder meer horeca, boodschappen en vakanties die steeds duurder worden. Maar Klaas Knot heeft als president van de Nederlandsche Bank (DNB) een enigszins geruststellende boodschap. "De piek is achter de rug."

'Na moeder en zus ook vader van gezochte 'Bolle Jos' verdacht van witwassen'

Na moeder en zus ook vader van gezochte 'Bolle Jos' verdacht van witwassen
De politie heeft de 68-jarige vader van vermeend topcrimineel Jos L. aangehouden op verdenking van witwassen. Bij doorzoekingen begin dit jaar vond de politie in de woning van de man twee horloges ter waarde van ongeveer 140.000 euro.

'NU+ | Nee, we krijgen binnenkort geen ijstijd: acht klimaatmisverstanden'

NU+ | Nee, we krijgen binnenkort geen ijstijd: acht klimaatmisverstanden
Klimaatverandering is een lastig onderwerp, dat we voor onszelf proberen te versimpelen. Daarin kunnen we doorschieten, door zaken te ontkennen of juist te overdrijven. Het is dus logisch dat misverstanden over het klimaat ontstaan, en soms nog een hele klus om ze weer uit de wereld te helpen.

'Mediabestuurder Jacqueline Smit geeft komende maanden leiding aan NOS Sport'

Mediabestuurder Jacqueline Smit geeft komende maanden leiding aan NOS Sport
Jacqueline Smit neemt na het aftreden van de NOS Sport-hoofdredactie de leiding van de redactie op zich. Dat heeft de NOS donderdag bekendgemaakt. De 58-jarige Smit begint per direct en blijft in elk geval het komende half jaar bij NOS Sport.

'Uitslag waterschapsverkiezingen definitief: BBB wint in dertien waterschappen'

Uitslag waterschapsverkiezingen definitief: BBB wint in dertien waterschappen
De BoerBurgerBeweging (BBB) is in 13 van de 21 waterschappen de grootste partij geworden na de waterschapsverkiezingen van vorige week woensdag. Dat blijkt uit de definitieve uitslag die donderdag bekendgemaakt is. Water Natuurlijk is in vijf waterschappen de grootste.

'Niet mee kunnen (of willen) vasten zorgt voor mentale druk'

Niet mee kunnen (of willen) vasten zorgt voor mentale druk
Vandaag start de islamitische vastenmaand ramadan. Wereldwijd zijn heel veel moslims daar enthousiast over: het is namelijk de belangrijkste maand van het jaar voor hun geloof. Maar als je niet kan of wil meevasten, kan het ook een mentaal lastige periode zijn als iedereen om je heen wél deelneemt.