'Wat is slapeloosheid en wat kun je ertegen doen?'

Wat is slapeloosheid en wat kun je ertegen doen?
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: Wat is slaaploosheid en wat kun je ertegen doen?

'Waarom er vraag is naar meer diversiteit in bloeddonoren'

Waarom er vraag is naar meer diversiteit in bloeddonoren
Bloedbank Sanquin roept mensen met Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse roots op om zich te melden als bloeddonor. Waarom? Transfusie-arts Jessie Luken legt het uit.

'Medicijnen steeds vaker niet leverbaar: Is dat te voorkomen?'

Medicijnen steeds vaker niet leverbaar: Is dat te voorkomen?
Steeds vaker zijn medicijnen niet of onvoldoende leverbaar. De afgelopen jaren neemt het aantal tekorten met sprongen toe. In 2018 was dit 769 keer het geval en apothekersorganisatie KNMP verwacht dat het geneesmiddelentekort dit jaar nog verder oploopt. Hoe komt het? En is het te voorkomen?

'NUcheckt: Hoe chemotherapie werkt en kan bijdragen aan de gezondheid'

NUcheckt: Hoe chemotherapie werkt en kan bijdragen aan de gezondheid
Chemotherapie is een van de bekendste behandelingen tegen kanker. Terwijl artsen de behandelmethode vaak inzetten, verschijnen regelmatig fabels over chemotherapie op Facebook. Wat weten we over de effectiviteit van chemotherapie?

'Apothekersorganisatie verwacht dat medicijntekort groter wordt'

Apothekersorganisatie verwacht dat medicijntekort groter wordt
Apothekersorganisatie KNMP zegt maandag in gesprek met het NOS Radio 1 Journaal dat het geneesmiddelentekort in 2019 waarschijnlijk groter wordt. Sinds 2010 neemt het aantal tekorten met sprongen toe.

'Twee nieuwe kankermedicijnen opgenomen in basispakket'

Twee nieuwe kankermedicijnen opgenomen in basispakket
Twee nieuwe soorten medicijnen tegen kanker komen in het basispakket. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) heeft met de fabrikanten afspraken gemaakt over de prijs van de middelen.