'Wintertijd ingegaan: dit doet het met je biologische ritme'

Wintertijd ingegaan: dit doet het met je biologische ritme
In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober is de klokéén uur achteruit gezet. Wat doet de wintertijd met je biologische ritme? En waar komt de wintertijd eigenlijk vandaan?

'Een klimaatdepressie? 'Onzin, we hebben het ook niet over coronadepressie''

Een klimaatdepressie? 'Onzin, we hebben het ook niet over coronadepressie'
"Word jij er moedeloos van dat je er alles aan doet om je klimaatvoetafdruk te verkleinen, maar grote bedrijven achteroverleunen? Dan heb je misschien last van een klimaatdepressie", staat op de website van Milieudefensie. Onzin, vindt Jaap van der Stel, lector psychische gezondheidszorg aan de Hogeschool Leiden. Die term is veel te zwaar voor een normale reactie op een abnormale situatie.

'Zelf paddenstoelen plukken en eten? 'Afraden is het eerst wat ik doe''

Zelf paddenstoelen plukken en eten? 'Afraden is het eerst wat ik doe'
Eetbare en giftige paddenstoelen lijken soms verraderlijk veel op elkaar. Zelf zomaar wat paddenstoelen plukken en deze vervolgens gebruiken voor de avondmaaltijd, kan je duur komen te staan. "Er bestaan ongeveer vijftig tot honderd toxische paddenstoelen."

'Herfst of niet: van een duik in een koud meer knap je op'

Herfst of niet: van een duik in een koud meer knap je op
Veel buitenzwembaden sluiten in de herfst en winter hun deuren. Hoewel de temperaturen flink dalen, kun je een plons in het open water nog steeds overwegen. Hoe ga je goed voorbereid op pad? NU.nl vroeg het aan twee zwemprofessionals.

'Borstvoeding: niet zo voor de hand liggend als het lijkt'

Borstvoeding: niet zo voor de hand liggend als het lijkt
Borstvoeding is een gezond en natuurlijk proces, maar dat betekent niet dat het voor alle vrouwen even makkelijk gaat. Bijna de helft stopt al na de eerste maand, blijkt uit een peiling van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid. De meeste vrouwen zouden wel langer door kunnen gaan, zegt lactatiekundige Teddy Roorda, maar ze moeten de juiste begeleiding krijgen.

''Geen speciale producten nodig om voldoende proteïnen binnen te krijgen''

'Geen speciale producten nodig om voldoende proteïnen binnen te krijgen'
Van energierepen tot pindakaas en van muesli tot chips: tegenwoordig staat op de verpakking van bijna elk supermarktproduct 'Boordevol proteïnen'. Maar wat zijn proteïnen eigenlijk? En hebben we er extra veel van nodig? We vragen het aan hoogleraar voeding en gezondheid Jaap Seidell.