'Met de auto, boot of vliegtuig op vakantie: zo voorkom je reisziekte'

Met de auto, boot of vliegtuig op vakantie: zo voorkom je reisziekte
De zomervakantie is begonnen. Deze weken stappen we massaal voor langere of kortere tripjes in de auto, het vliegtuig of op de boot en dat is niet voor iedereen leuk:één op de drie mensen heeft last van reisziekte. Zes vragen over wagen-, lucht- en zeeziekte aan kno-arts dr. Raymond van de Berg.

''Een koortsstuip is ongevaarlijk, maar ziet er eng uit''

'Een koortsstuip is ongevaarlijk, maar ziet er eng uit'
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: "Mijn kind heeft een koortsstuip, wat moet ik doen?"

'Verdacht plekje? 'De check op huidkanker uitstellen kan het verschil maken''

Verdacht plekje? 'De check op huidkanker uitstellen kan het verschil maken'
Het aantal huisartsverwijzingen voor huidkanker is na een sterke daling door COVID-19 weer bijna op het oude niveau, maar de uitgestelde zorg voor mensen met huidkanker is nog steeds niet ingehaald. Dermatologen dringen erop aan om bij een verdacht plekje altijd naar de huisarts te gaan.

'Warme plaknachten: 'Eet een pittige curry om af te koelen''

Warme plaknachten: 'Eet een pittige curry om af te koelen'
Het Nationaal Hitteplan is van kracht en het blijft de komende dagen heet. Hoe kom je de nachten door? NU.nl vroeg het aan een slaapexpert. "Eet een pittige curry."

''Hondenlik in het gezicht of een huisdier in bed is echt niet verstandig''

'Hondenlik in het gezicht of een huisdier in bed is echt niet verstandig'
Huisdieren geven je liefde en een boel gezelligheid, maar helaas is niet alles wat je van ze krijgt gewenst. Zo kun je onder andere ringworm, toxoplasmose, spoelwormen en de kattenkrabziekte oplopen via je viervoeter.

''DNA-handleiding' zorgt voor doorbraak onderzoek uitzaaiing prostaatkanker'

'DNA-handleiding' zorgt voor doorbraak onderzoek uitzaaiing prostaatkanker
Prostaatkankercellen die uitzaaien, gebruiken DNA dat er in de baarmoeder voor zorgde dat de prostaat als orgaan werd gevormd. Die ontdekking betekent een doorbraak in het prostaatkankeronderzoek, meldt een onder anderen uit Nederlanders bestaande groep onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Genetics. "Je kunt het vergelijken met een handleiding."