'Geneesmiddelen die je altijd in huis moet hebben'

Geneesmiddelen die je altijd in huis moet hebben
Kleine kwaaltjes kun je vaak prima thuis behandelen. Maar welke medicijnen en hulpmiddelen zijn handig om in huis te hebben? NU.nl vraagt apotheker Chuck van de Cappelle advies over de thuisapotheek.

'Honderdduizenden proefdieren minder nodig door aangepaste richtlijn'

Honderdduizenden proefdieren minder nodig door aangepaste richtlijn
De richtlijnen voor het testen van medicijnen op schadelijkheid bij zwangerschap worden wereldwijd aangepast. Dit betekent concreet dat er voortaan honderdduizenden proefdieren per jaar minder worden gebruikt.

'Waarom we steeds meer risico lopen op een jodiumtekort'

Waarom we steeds meer risico lopen op een jodiumtekort
Nu we steeds minder brood eten en het zoutgehalte in brood is verlaagd, lopen we meer risico op een jodiumtekort. Reumatoloog Richard Verheesen houdt zich bezig met voeding en leefstijl, en legt uit hoe het zit.

'Wat moet je doen als je verkouden bent?'

Wat moet je doen als je verkouden bent?
De winter komt eraan. En dat betekent: snotteren en verstopte neuzen. Wat te doen bij verkoudheid? Huisarts Edwin de Vaal geeft antwoord.

'Wereld Diabetes Dag: Zo kan diëtist een rol spelen bij diabetes type 2'

Wereld Diabetes Dag: Zo kan diëtist een rol spelen bij diabetes type 2
Goede voeding staat de laatste tijd enorm in de belangstelling als interventie bij verschillende aandoeningen, zoals bij het terugdringen van diabetes type 2. Welke rol kan een diëtist daarbij spelen? We vragen het op Wereld Diabetes Dag (14 november) aan Connie Hoek, diëtist en betrokken bij Keerdiabetesom.nl.

'Meer ouderen hebben mantelzorg nodig, aantal verzorgers blijft achter'

Meer ouderen hebben mantelzorg nodig, aantal verzorgers blijft achter
Het aantal mantelzorgers zal de komende jaren minder hard stijgen dan het aantal 75-plussers dat behoefte heeft aan deze vorm van zorg. Dit geldt vooral voor regio's buiten de Randstad, blijkt vrijdag uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).