'Patiënten wachten gemiddeld langer op nieuwe medicijnen dan vorig jaar'

Patiënten wachten gemiddeld langer op nieuwe medicijnen dan vorig jaar
Nederlandse patiënten moeten steeds langer wachten totdat ze nieuwe medicijnen kunnen gebruiken. Dat komt mede doordat de overheid met fabrikanten over de prijzen onderhandelt. Soms vertraagt dat het proces "onnodig", stelt de Nederlandse Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG).

'Europese gezondheidsdienst waarschuwt dat gonorroe resistent wordt'

Europese gezondheidsdienst waarschuwt dat gonorroe resistent wordt
De Europese gezondheidsdienst ECDC waarschuwt dat antibiotica niet goed meer werken tegen sommige vormen van de geslachtsziekte gonorroe. De bacterie die de ziekte veroorzaakt, wordt namelijk resistent. Het ECDC noemt dat een "zorgwekkende ontwikkeling".

'NU+ | Zij hebben een partner die mentaal worstelt: 'Je raakt samen geïsoleerd''

NU+ | Zij hebben een partner die mentaal worstelt: 'Je raakt samen geïsoleerd'
Niet tot je partner kunnen doordringen of haar niet alleen thuis durven te laten. NU.nl-lezers Jasmijn en Emiel hebben een partner met psychische klachten. Omdat het de Week van de Mentale Gezondheid is, vroeg een lezer ons om deze ervaringen te delen.

'Nieuw Antwerps ziekenhuis zet alle radiologen op non-actief na foute diagnoses'

Nieuw Antwerps ziekenhuis zet alle radiologen op non-actief na foute diagnoses
Het nieuwe Antwerpse ziekenhuis ZNA Cadix zet tijdelijk al zijn zeven radiologen op non-actief. Uit onderzoek van het ziekenhuis blijkt dat meerdere patiënten een incomplete of verkeerde diagnose hebben gekregen.

'Nick Cannon verzekert zijn testikels voor 10 miljoen dollar'

Nick Cannon verzekert zijn testikels voor 10 miljoen dollar
Nick Cannon gaat extra beschermend om met zijn ballen. De Amerikaanse acteur en presentator, die twaalf kinderen verwekte bij zes verschillende vrouwen, heeft ze naar eigen zeggen voor 10 miljoen dollar (ruim 9,25 miljoen euro) laten verzekeren.

'NU+ | Leven met Gilles de la Tourette: 'Moest mezelf altijd inhouden''

NU+ | Leven met Gilles de la Tourette: 'Moest mezelf altijd inhouden'
Je hoofd schudden, je lippen en neus optrekken of gillen: het zijn tics waar NU.nl-lezers Maikel, Noesjka en Roben last van hebben. Ze hebben het syndroom van Gilles de la Tourette. Omdat het vandaag Europese Tourettedag is, gingen we met ze in gesprek.