'Een angststoornis los je niet op door te zeggen: 'Je hoeft niet bang te zijn''

Een angststoornis los je niet op door te zeggen: 'Je hoeft niet bang te zijn'
De wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg zijn enorm en meer dan de helft van de studenten heeft psychische klachten. Tel daar de nieuwe coronamaatregelen bij op en het verder stijgen van psychische problemen lijkt onontkoombaar.

'Kosten van een beugel declareren? 'Gaat niet via de tandartsverzekering''

Kosten van een beugel declareren? 'Gaat niet via de tandartsverzekering'
Ondanks dat het belangrijk is ons te verzekeren voor zorg, bestaan daar nog veel onduidelijkheden over. Zo blijkt uit onderzoek dat 41 procent van de Nederlanders niet weet dat de beugel voor kinderen niet standaard wordt gedekt door de tandartsverzekering.

'Waarom het juist in de winter belangrijk is om naar buiten te gaan'

Waarom het juist in de winter belangrijk is om naar buiten te gaan
Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: waarom is het zo gezond om veel naar buiten te gaan? Heeft dat in de winter ook zin? Huisarts Jacqui van Kemenade: "Daglicht is belangrijk voor de gezondheid, slaap en het humeur. Juist in de winter."

'Endometriose in medische wereld vrijwel onbekend en dat is een probleem'

Endometriose in medische wereld vrijwel onbekend en dat is een probleem
Een op de tien vrouwen krijgt endometriose. De pijn die deze ziekte veroorzaakt, is vaak ondraaglijk en leidt soms zelfs tot acute ziekenhuisopnames. Wat is endometriose eigenlijk? En wat kun je zelf doen om de klachten te verlichten?

'Steeds meer animo voor pilot met hiv-pil PrEP, niet elke GGD heeft nog plek'

Steeds meer animo voor pilot met hiv-pil PrEP, niet elke GGD heeft nog plek
Wie mee wil doen aan de regeling voor de hiv-preventiepil PrEP kan bij steeds minder GGD's terecht, blijkt woensdag uit cijfers die NU.nl bij het RIVM heeft opgevraagd. Het middel zorgt in het buitenland voor flinke afnames van het aantal besmettingen. Aidsfonds - Soa Aids Nederland wil daarom dat de regeling wordt uitgebreid, maar dat lijkt voorlopig niet te gebeuren.

'Gaat het uitsterven van de restitutiepolis ten koste van de vrijezorgkeuze?'

Gaat het uitsterven van de restitutiepolis ten koste van de vrijezorgkeuze?
Steeds minder zorgverzekeraars bieden een restitutiepolis aan en steeds minder consumenten kiezen voor zo'n polis met vrijezorgkeuze. Sterft de restitutiepolis uit? En gaat dat ten koste van vrijezorgkeuze?