'Wat is het beste moment om te sporten? 'Je kunt je lichaam sturen''

Wat is het beste moment om te sporten? 'Je kunt je lichaam sturen'
Voor of toch juist na het ontbijt, in de middag of voor het avondeten. Maakt het voor je gezondheid uit op welk moment je sport?

'Ziekte ex-kankerpatiënt mag geen rol meer spelen bij afsluiten verzekering'

Ziekte ex-kankerpatiënt mag geen rol meer spelen bij afsluiten verzekering
Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering of een uitvaartverzekering door een ex-kankerpatiënt mag na een vastgestelde termijn niet meer worden meegewogen dat zij ziek zijn geweest. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met het door minister Wopke Hoekstra (Financiën) ingediende voorstel.

''Is kanker altijd erfelijk en moet ik me preventief laten onderzoeken?''

'Is kanker altijd erfelijk en moet ik me preventief laten onderzoeken?'
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: wanneer is kanker erfelijk en wanneer moet ik me preventief laten onderzoeken?

'Dermatoloog: 'Over kwallenbeet plassen is een broodje aap''

Dermatoloog: 'Over kwallenbeet plassen is een broodje aap'
Goed om te weten wanneer je deze zomer een duik in het Noordzeewater wil nemen: zeker bij aflandige wind zijn er veel kwallen voor de Nederlandse kust. Kwallenbeet te pakken? Niet eroverheen plassen en geen zoet water of azijn, zo adviseert dermatoloog Patrick Kemperman.

'CBG en inspectie gaan signalen vervuilde paracetamol onderzoeken'

CBG en inspectie gaan signalen vervuilde paracetamol onderzoeken
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het College ter Beoordeling Geneesmiddelen (CBG) gaan testen of de signalen over vervuilde paracetamol kloppen. Dat bevestigt een woordvoerder van IGI vrijdagavond aan NU.nl na berichtgeving van NRC.

'Alles over roos: 'De verkeerde shampoo versnelt roosvorming''

Alles over roos: 'De verkeerde shampoo versnelt roosvorming'
Hé, het sneeuwt op je schouders! Wat nu? Als je googelt naar informatie over roos vind je wel wat antwoorden op je vragen, maar lang niet op alle. Hoe ontstaat roos nu precies en wat doe je er tegen? We vragen het Dylan Kok, tricholoog (specialist in haarziekten- en afwijkingen), werkzaam bij de Haarkliniek.