'De apenpokken lijken op hun retour: vier vragen over het virus'

De apenpokken lijken op hun retour: vier vragen over het virus
Het RIVM telde afgelopen week slechts vier nieuwe besmette personen met het apenpokkenvirus. Daarmee daalt het aantal nieuwe besmettingen al tien weken lang. Het virus lijkt onder controle, maar het RIVM hangt nog niet de vlag uit.

'Hoe ziet een normale stoelgang eruit en wanneer trek je aan de bel?'

Hoe ziet een normale stoelgang eruit en wanneer trek je aan de bel?
De regel van drie, het onderhouden van je darmgezondheid en kleuren die je liever niet in de pot wilt tegenkomen. Kortom, alles wat je altijd al wilde weten over je stoelgang maar misschien niet durfde te vragen.

'Zweedse ontdekker van neanderthaler-DNA wint Nobelprijs voor de Geneeskunde'

Zweedse ontdekker van neanderthaler-DNA wint Nobelprijs voor de Geneeskunde
Evolutionair geneticus Svante Pääbo heeft de Nobelprijs voor de Geneeskunde gewonnen. De Zweedse wetenschapper wordt onderscheiden voor zijn sensationele ontdekkingen op het gebied van DNA van uitgestorven mensensoorten, zoals neanderthalers.

'Hierom kun je beter niet snoozen'

Hierom kun je beter niet snoozen
De zomer is voorbij en de nachten worden weer langer en kouder. Grote kans dat je daardoor moeilijker uit je bed kunt komen. Het is dan verleidelijk om de snoozeknop meerdere keren in te drukken, maar toch is dit geen goed idee.

'Vers, veelzijdig en onbewerkt: zo eet je jezelf gezond oud'

Vers, veelzijdig en onbewerkt: zo eet je jezelf gezond oud
Gezond eten, voldoende bewegen, niet roken, weinig stress en minder alcohol drinken: oud worden gaat gepaard met een gezonde leefstijl. Op je voeding letten is extra belangrijk wanneer je ouder wordt. Hoe moet je eten om gezond oud te worden?

'Het trainen van je bekkenbodemspieren kan helpen bij ongewild urineverlies'

Het trainen van je bekkenbodemspieren kan helpen bij ongewild urineverlies
Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: ik plas soms een beetje in mijn broek als ik lach, hoest, spring of ren. Valt daar iets aan te doen? Bekkenfysiotherapeut Bertine Stevens: "Met oefentherapie kun je je bekkenbodemspieren trainen."