'We eten te weinig volkoren; zo krijg je wél genoeg binnen'

We eten te weinig volkoren; zo krijg je wél genoeg binnen
Volkoren is gezond. Toch krijgen we er massaal te weinig van binnen. Twee hoogleraren voeding leggen uit waarom het belangrijk is om volkoren producten te eten en hoe je ervoor zorgt dat je voldoende volkoren vezels binnenkrijgt.

'Bruins komt met maatregelen tegen overmatig gebruik van zware pijnstillers'

Bruins komt met maatregelen tegen overmatig gebruik van zware pijnstillers
Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg kondigt vrijdag nieuwe maatregelen aan om de problemen rondom het overmatig gebruik van zware pijnstillers tegen te gaan.

'Professor: 'Reumatoïde artritis op termijn hopelijk de wereld uit''

Professor: 'Reumatoïde artritis op termijn hopelijk de wereld uit'
Wereldreumadag op 12 oktober is een uitgelezen moment om stil te staan bij reumatoïde artritis (RA), de meest voorkomende vorm van reuma. Ongeveer een op de honderd Nederlanders heeft hier last van. Voor het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) doet Annette van der Helm onderzoek naar het genezen en voorkomen van de ziekte.

'Waarom is stoppen met roken zo moeilijk, en wat is de beste manier?'

Waarom is stoppen met roken zo moeilijk, en wat is de beste manier?
Het is oktober, onder rokers ook wel bekend als Stoptober. In heel Nederland gaan mensen deze maand de strijd aan met hun nicotineverslaving. Waarom is stoppen met roken zo moeilijk, en wat is de beste manier? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.

'De hele dag bereikbaar: Slecht voor je brein en dus ook voor je werk'

De hele dag bereikbaar: Slecht voor je brein en dus ook voor je werk
Een mailtje, dat ene berichtje op WhatsApp en daarna toch nogéven Facebook checken: wie niet oplet, komt helemaal niet meer aan werk toe. Zo geef je je hersenen wat rust van al dat digitale geweld én je je taken afkrijgt.

'Bijna 3 miljoen voor onderzoek TU Eindhoven naar kunstmatige baarmoeder'

Bijna 3 miljoen voor onderzoek TU Eindhoven naar kunstmatige baarmoeder
Onderzoekers van de Technische Universiteit (TU) Eindhoven hebben bijna 3 miljoen euro ontvangen van het Europese subsidieprogramma Horizon2020 om een prototype te ontwikkelen van een kunstmatige baarmoeder, schrijft The Guardian dinsdag.