'Biden vertelt Witte Huis-personeel dat goede seks geheim van goed huwelijk is'

Biden vertelt Witte Huis-personeel dat goede seks geheim van goed huwelijk is
De sleutel tot het lange huwelijk tussen Joe en Jill Biden is "goede seks". Dat zou de Amerikaanse president tegen medewerkers van het Witte Huis hebben gezegd. De uitspraak staat in een nieuw boek over de first lady.

'NU+ | Wat zijn de bijwerkingen? Vijf vragen over het vaccin tegen RS-virus'

NU+ | Wat zijn de bijwerkingen? Vijf vragen over het vaccin tegen RS-virus
De Gezondheidsraad kwam woensdag met het advies om alle baby's met een vaccinatie te beschermen tegen het RS-virus. Wat is het voor virus? Hoe werkt de vaccinatie en wat zijn de bijwerkingen?

'Geen plakelektroden maar 'Bambi Belt' bij premature baby's: minder pijn en stress'

Geen plakelektroden maar 'Bambi Belt' bij premature baby's: minder pijn en stress
Het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven test een nieuwe methode om te vroeg geboren baby's te monitoren. De kinderen krijgen een draadloze band om hun middel ter vervanging van elektroden die op hun lichaam werden geplakt.

'Uniek screeningssysteem moet Nederland behoeden voor schimmeluitbraak'

Uniek screeningssysteem moet Nederland behoeden voor schimmeluitbraak
Nederland krijgt een wereldwijd uniek screeningssysteem voor schimmelinfecties. Er wordt voornamelijk gevreesd voor een uitbraak van de zogenoemde Candida auris. Door het systeem kan snel worden gereageerd als schimmels zich verspreiden.

'In 100 woorden | Kunnen volwassenen ook het RS-virus oplopen?'

In 100 woorden | Kunnen volwassenen ook het RS-virus oplopen?
De Gezondheidsraad adviseert het kabinet alle baby's te laten vaccineren tegen het RS-virus. Daarmee kan een ernstig ziekteverloop bij kleintjes voorkomen worden. NU.nl-lezers vroegen zich af of volwassenen ook last kunnen krijgen van het virus. Dat zit zo.

'NU+ | Ons immuunsysteem is tijdens corona andere virussen 'vergeten''

NU+ | Ons immuunsysteem is tijdens corona andere virussen 'vergeten'
Meer longontstekingen, een griepepidemie, meer kinkhoest en buikgriep: we snotteren en hoesten erop los. Omdat het de tijd van het jaar is of ook door corona, vroegen lezers op ons reactieplatform NUjij. Ons immuunsysteem blijkt weer kennis te moeten maken met virussen.