'Zondag begint de zomertijd: waarom je nu al eerder naar bed moet gaan'

Zondag begint de zomertijd: waarom je nu al eerder naar bed moet gaan
Twee keer per jaar wordt de klok verzet. Komende zondag ook weer. Hoewel veel mensen zeggen daar niet veel van te merken, heeft het wel gevolgen voor je biologische klok. We vroegen experts wat dat betekent en wat je kunt doen om een gebrek aan goede slaap te voorkomen.

'NU+ | Week van de Lentekriebels: hoe geef je je kind seksuele voorlichting?'

NU+ | Week van de Lentekriebels: hoe geef je je kind seksuele voorlichting?
Er is ophef ontstaan over de Week van de Lentekriebels, de themaweek waarin basisschoolleerlingen les krijgen over relaties en seksualiteit. Zo gaat op Twitter een verhaal rond over jonge kinderen die les krijgen over orale seks en masturberen. Wat is er aan de hand? En hoe (en wanneer) doe je dat dan wel: je kinderen uitleggen wat seks is?

'Lezersvraag | Met realistische TikTok-filters je ideale zelf laten zien: is dat erg?'

Lezersvraag  | Met realistische TikTok-filters je ideale zelf laten zien: is dat erg?
TikTok kwam onlangs met het nieuwe 'Bold Glamour'-filter, waarmee je jezelf op een wel erg realistische manier mooier kunt maken. Naar aanleiding van lezersvragen vroegen we experts naar de gevolgen van het gebruik van deze filters voor ons zelfbeeld.

'NU+ | Mogen we niks meer zeggen? 'Foute grappen hebben nu wèl gevolgen''

NU+ | Mogen we niks meer zeggen? 'Foute grappen hebben nu wèl gevolgen'
Bij Jack van Gelder in bad komen liggen? Dat was een grapje, zei de sportjournalist. Een anekdote over een kaars in een vagina? Komische overdrijving, volgens presentator Johan Derksen. Wanneer ben je grappig en wanneer overschrijd je een grens? Humoronderzoeker Madelijn Strick: "Je mag nog steeds alles zeggen, maar mensen zeggen nu ook iets terug."

'Meer ziekenhuizen gebruiken duurzame roes in plaats van schadelijk narcosegas'

Meer ziekenhuizen gebruiken duurzame roes in plaats van schadelijk narcosegas
Narcosegassen worden steeds minder gebruikt in de Nederlandse ziekenhuizen. In plaats van het bekende narcosekapje krijgen patiënten vaker een duurzamer roesje via het infuus. Op die manier willen ziekenhuizen hun broeikasuitstoot naar beneden schroeven.

'Seksuele geaardheid maakt vanaf volgend jaar niet meer uit bij bloeddonatie'

Seksuele geaardheid maakt vanaf volgend jaar niet meer uit bij bloeddonatie
Het maakt vanaf begin volgend jaar niet meer uit of je hetero of homo bent als je bloed wil doneren. Bloedbank Sanquin gaat iedereen een identieke vragenlijst over seksueel gedrag voorleggen. Dat moet nog wel goedgekeurd worden door minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid), maar die is enthousiast.