'Nieuwe aanwijzingen voor mysterieuze negende planeet in ons zonnestelsel'

Nieuwe aanwijzingen voor mysterieuze negende planeet in ons zonnestelsel
Wetenschappers van het California Institute of Technology hebben nieuwe aanwijzingen voor het bestaan van een negende planeet in ons zonnestelsel gevonden. De theorie van een verborgen planeet bestaat al langer, maar wordt volgens onderzoekers steeds aannemelijker.

'Volledig intact skelet gevonden van gigantische, prehistorische haai'

Volledig intact skelet gevonden van gigantische, prehistorische haai
In Mexico hebben onderzoekers volledige en gedeeltelijke skeletten gevonden van een gigantische, prehistorische haai. De fossiele skeletten geven "ongekende inzichten" in hoe de enorme haai eruit zou hebben gezien.

'Wetenschappers maken diamanten in 150 minuten in plaats van miljarden jaren'

Wetenschappers maken diamanten in 150 minuten in plaats van miljarden jaren
Wetenschappers zijn erin geslaagd om in ongeveer 2,5 uur diamanten te creëren. Normaal neemt dat proces miljarden jaren in beslag en vereist het enorme druk en temperaturen die alleen diep in de aarde voorkomen.

'Nederland verliest planten die afhankelijk zijn van bestuiving door insecten'

Nederland verliest planten die afhankelijk zijn van bestuiving door insecten
Het gaat niet goed met plantensoorten in Nederland die afhankelijk zijn van bestuiving door insecten. Er zijn volgens onderzoekers van de Universiteit Leiden minder insecten om de planten te bevruchten. Dat heeft grote gevolgen voor de biodiversiteit en de beschikbaarheid van voedsel.

'47 miljoen jaar oude wervels van mogelijk grootste slang ooit gevonden'

47 miljoen jaar oude wervels van mogelijk grootste slang ooit gevonden
Twee Indiase wetenschappers hebben fossiele resten gevonden van een tot nu toe onbekende slangensoort. De gevonden wervels zouden onderdeel zijn van de grootste slang ooit, die 11 tot 15 meter lang kon worden.

'Fossiele resten die meisje heeft gevonden zijn van grootste zeereptiel ooit'

Fossiele resten die meisje heeft gevonden zijn van grootste zeereptiel ooit
Wetenschappers hebben op basis van fossiele resten waarschijnlijk het grootste zeereptiel ooit geïdentificeerd. Het wezen zou tegelijk met dinosaurussen hebben geleefd: ongeveer 202 miljoen jaar geleden. Het dier was mogelijk 25 meter lang.