'NU+ | Niet alleen een kinderziekte: dit merk je als volwassene van mazelen'

NU+ | Niet alleen een kinderziekte: dit merk je als volwassene van mazelen
Het Outbreak Management Team waarschuwt voor een mazelengolf over enkele jaren. Maar hebben volwassenen ook veel last van mazelen? En heeft vaccinatie op latere leeftijd nog zin? Dat vroegen lezers zich af.

'Gonorroe wint steeds meer terrein, vooral onder jonge vrouwen en heteromannen'

Gonorroe wint steeds meer terrein, vooral onder jonge vrouwen en heteromannen
Het aantal mensen dat de geslachtsziekte gonorroe oploopt, blijft flink toenemen. Vooral de stijging onder vrouwen en heteroseksuele mannen in de leeftijd tot 25 jaar valt op.

'Overheid heeft slecht zicht op blootstelling Nederlanders aan chemische stoffen'

Overheid heeft slecht zicht op blootstelling Nederlanders aan chemische stoffen
De overheid weet niet goed aan hoeveel chemische stoffen mensen in Nederland worden blootgesteld. Dat wordt "niet gemeten, maar geschat", ziet de Gezondheidsraad. Het adviesorgaan vindt dat de overheid regelmatig moet meten hoeveel chemische stoffen mensen hebben binnengekregen.

'Oproep | Heb jij de ziekte van Lyme? Deel je verhaal met ons'

Oproep | Heb jij de ziekte van Lyme? Deel je verhaal met ons
In mei wordt tijdens de Lyme Awareness Maand stilgestaan bij het gevaar van tekenbeten en hoe het is om de ziekte van Lyme te hebben. Voor een artikel zijn we op zoek naar mensen die deze ziekte hebben.

'NU+ | Zo gaat het nu met de mazelen in Nederland en dit kan je verwachten'

NU+ | Zo gaat het nu met de mazelen in Nederland en dit kan je verwachten
Het voelt haast als een flashback naar de coronapandemie: het Outbreak Management Team (OMT) kwam bijeen voor advies over de mazelen. Toch is er absoluut geen reden tot paniek. Hoe gaat het met de mazelen in Nederland en wat kan je verwachten?

'S10 jarenlang gevolgd voor EO-documentaire over mentale problemen'

S10 jarenlang gevolgd voor EO-documentaire over mentale problemen
S10 is jarenlang gevolgd voor een documentaire. In S10-dat het goed blijft gaan met mij geeft de zangeres "een openhartig en kwetsbaar inkijkje in haar leven". De documentaire wordt in mei uitgezonden tijdens de Europese Week van de Mentale Gezondheid.